Medisch Centrum voor Staturele Aandoeningen

Walenburgerweg 78c

3033 AG Rotterdam

010-4659315   info@mcvsa.nl

Voedingssupplementen

Perfect Health voedingssupplementen

Als verantwoorde aanvulling op goede voeding en een gezonde levensstijl biedt het MCvSA een verscheidenheid aan Perfect Health voedingssupplementen. Naast de basissuppletie kunnen we specifieke suppletie samenstellen gebaseerd op uw persoonlijke gezondheidsbehoeften.

Perfect Health is gespecialiseerd in het ontwikkelen en toepassen van voedingssupplementen in zowel een medische- als een therapeutische situatie. Perfect Health producten bevatten doelmatige combinaties van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten in optimale doseringen. Alle producten voldoen aan strenge kwaliteits- en zuiverheid eisen en zijn voorzien van heldere gebruiksadviezen. Zij leveren hoogwaardige voedingssupplementen aan zorgprofessionals en instellingen om samen met de behandelingen een optimale mentale- en fysieke gezondheid te creëren. De supplementen zijn bereid op basis van internationale gecertificeerde productiemethoden en voldoen aan de HACCP-norm. Hierdoor behoort Perfect Health tot de beste leveranciers van voedingssupplementen van Nederland.

Hieronder staan diverse voedingssupplementen die de zorgverleners van het MCvSA veelvuldig adviseren aan hun cliënten. In veel gevallen kiezen de zorgverleners voor een basissuppletie aangevuld met specifieke suppletie afhankelijk van de aanwezige gezondheidsklachten. Het inzetten van voedingssupplementen geeft een duidelijke meerwaarde aan het herstel en behoud van een goed belastbaar houding- en bewegingsapparaat en moet als waardevolle aanvulling gezien worden van een gezonde levensstijl.

BASIS SUPPLEMENTEN

Premium Multi Complex
Vitaminen en mineralen zijn voedingsstoffen die werkelijk onmisbaar zijn voor het lichaam. Ze spelen een cruciale rol bij de groei, het herstel en het goed functioneren van het lichaam, Ze zijn dus niet alleen nuttig, maar vooral ook essentieel voor het behoud van een goede gezondheid. Premium Multi Complex bevat hoogwaardige ingrediënten in biologische verhoudingen en is daardoor bijzonder geschikt voor mensen die zichzelf het beste willen gunnen.

Alaska Omega 3 Forte
Vetten spelen een belangrijke rol in onze voeding. Niet alleen zijn ze een belangrijke smaakmaker, ook zijn ze een energiebron. Onverzadigde vetten zijn goede vetten. Helaas krijgen we steeds minder goede vetten binnen en juist steeds meer slechte vetten. Met slechte vetten kunnen hart- en bloedvaten extra belast worden, terwijl de goede vetten nu juist een gunstig effect hebben op deze organen. Alaska Omega 3 Forte bevat hoogwaardige ingrediënten en is rijk aan essentiële vetten waardoor het een professioneel gezondheidsproduct is waarmee u uw hart, hersenen en ogen op een verantwoorde manier kan ondersteunen.

Pure Vitamin C
Dit product kan door iedereen gebruikt worden die extra aandacht aan zijn of haar metabolisme en weerstand wil geven. Daarnaast kan het ook gericht en therapeutisch ingezet worden, bijvoorbeeld bij mensen met een verhoogde behoefte aan vitamine C zoals bij roken, stress, herstel na ziekte of een tekort aan vitamine C in de voeding. Pure Vitamin C is een therapeutisch voedingssupplement met een rijke dosering stoffen die de weerstand ondersteunen.

Vitamine D3 Forte 75
Dit supplement kan door iedereen gebruikt worden die extra aandacht aan zijn of haar vitamine D spiegel wil geven. Daarnaast kan het ook therapeutisch ingezet worden, bijvoorbeeld bij jongeren, ouderen of in het bijzonder mensen met een donkere huid en mensen die bijvoorbeeld door werk de huid onvoldoende bloot kunnen stellen aan daglicht. Vitamine D is belangrijk voor een goede werking van het immuunsysteem. Daarnaast is het van belang bij een goede werking van de spieren en de instandhouding van botten en tanden. Bovendien speelt het een rol in het celdelingsproces en draagt het bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.

perfect-health-voedingssupplementen-stapel
Voor meer informatie en advies over de verschillende voedingssupplementen of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met het Medisch Centrum voor Staturele Aandoeningen.

SPECIFIEKE SUPPLEMENTEN

Bone Support
Wanneer men ouder wordt, kunnen botten in sterkte en mineraaldichtheid afnemen. Het risico op botfracturen kan dan toenemen en tot breuken leiden. Naast het verouderen, kan de botsterkte ook door andere factoren worden beïnvloed. Verkeerde voeding, weinig lichaamsbeweging, roken, overmatig alcohol en cafeïne gebruik, menopauze en langdurig medicijngebruik. Bone Support kan door iedereen gebruikt worden die extra aandacht aan zijn of haar botten wil geven. Het is een professioneel therapeutisch gezondheidsproduct dat het risico op botbreuken door osteoporose helpt verminderen.

Joint Support
Gezonde mensen beschouwen goed werkende gewrichten meestal als vanzelfsprekend, maar door allerlei oorzaken kunnen de gewrichten extra ondersteuning nodig hebben.
Joint Support is een professioneel voedingssupplement dat therapeutisch ingezet kan worden, bijvoorbeeld bij het toenemen van de leeftijd, voor mannen en vrouwen van 40 jaar of ouder, maar ook bij intensief sporten, bij zware lichamelijke inspanning of bij overgewicht. Joint Support bevat hoogwaardige ingrediënten zoals Glucosamine, Chondroïtine, OptiMSM® en Collageen type II in biologische verhoudingen en is daardoor bijzonder geschikt voor mensen die extra aandacht willen geven aan de lichaamshouding en de algehele mobiliteit van de gewrichten. Het is goed voor de aanmaak en opbouwen van kraakbeen in de gewrichten en zorgt daardoor ook voor een goede smering en soepele gewrichten.

Heart Support
Voeding en leefstijl zijn van invloed op de conditie van je hart en vaten. Factoren die daarbij meespelen zijn bijvoorbeeld het cholesterolgehalte en de suikerwaarde. Heart Support is een bijzondere formule met een breed spectrum exclusieve voedingsstoffen die een normaal cholesterol- en suikergehalte ondersteunen. Ook helpt het de vetstofwisseling en je vaten schoon en elastisch te houden

B Active Complex
Homosysteïne is een stof die door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Het ontstaat bij de stofwisseling van eiwitten door het aminozuur methionine. In lage hoeveelheden kan homocysteïne geen kwaad, want het kan weer worden omgezet in andere aminozuren. Het overschot blijft echter in ons lichaam rondzwerven en is ongewenst. Een teveel aan homocysteïne is namelijk niet goed voor de gezondheid en in het bijzonder niet goed voor het hart en de bloedvaten. Het is een hoogwaardig gezondheidsproduct speciaal ontwikkeld ter aanvulling op een vetrijke voeding of bij een vitamine B tekort. Een tekort aan B-vitaminen is niet goed voor de gezondheid en aanvulling ervan heeft een gunstige invloed op het hart, de geestelijke balans en de zenuwfuncties die betrokken zijn bij concentratie, leervermogen en het geheugen. Ook helpt het uw natuurlijke energie te activeren en ondersteunt het uw immuunsysteem.

Brain Support
De hersenen zijn een complex netwerk van neuronen (zenuwcellen) die met elkaar kunnen communiceren om zodoende een integrale werking van het lichaam aan te sturen. Bij een goed werkend brein zullen deze cellen goed moeten samenwerken. Om dit te behouden moeten de hersenen voldoende zuurstof en specifieke voedingsstoffen aangevoerd krijgen vanuit het bloed. Brain Support is uitermate geschikt voor mensen die klachten hebben in de achteruitgang van het geheugen. Daarnaast kan het therapeutisch ingezet worden bij mensen met regelmatige stress situaties, concentratieproblemen of ter aanvulling op een onregelmatige leefstijl of professionals met ambitie of carrière drang. Brain Support is een professioneel gezondheidsproduct waarmee u uw geheugen, concentratie en leerprestaties op een perfecte manier kunt ondersteunen.

Advanced Antioxidant (inflammation) Complex
Antioxidanten komen van nature voor in onze voeding. Dit gezondheidsproduct ondersteunt het anti-oxidatieve vermogen van het lichaam. Factoren zoals ongezonde voeding, medicijnen, UV-straling, milieuvervuiling, alcohol en roken spelen een rol bij een overmaat aan vrije radicalen in het lichaam. Anti-oxidanten zijn in staat om vrije radicalen te neutraliseren en daarmee het lichaam te ontlasten en het immuunsysteem beter in staat te stellen het lichaam te beschermen. Advanced Antioxidant Complex is een gezondheidsproduct waarmee u uw cellen en weefsels op een perfecte manier kunt beschermen. Beschermen tegen oxidatieve schade, maar in het bijzonder ook bescherming van cellen die relevant zijn voor invloeden van buitenaf (UV-straling), de huid, het immuunsysteem, het hart en de bloedvaten.

Human Probiotic
Een probioticum is in feite een voedingssupplement bestaande uit levende, goede bacteriën, die middels een capsule wordt ingenomen en in de reeds bestaande darmflora terecht komt. Doelstelling is om het microbiële evenwicht in de darmen gunstig te beïnvloeden en daarmee de kwaliteit van ons leven te verbeteren. Het begrip ‘probioticum’ kan dan ook vertaald worden als ‘voor het leven’ en is ontstaan als reactie op het begrip ‘antibioticum’. Dit gezondheidsproduct is bijzonder geschikt na ziekte, ter aanvulling op een onregelmatige leefstijl, na antibioticabehandelingen, tijdens diëten maar zeker ook bij mensen met een gevoelige darmflora. Het is ontwikkeld en getest volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en onderscheidt zich van vergelijkbare producten door de Lactobacillus rhamnosus GG (LGG®), een uniek probioticum omdat het als enige een gezonde menselijke oorsprong heeft en geen dierlijke. Human Probiotic Support is een professioneel gezondheidsproduct waarmee u uw darmflora op een perfecte manier gezond kunt houden.

Triple Magnesium

Magnesium is bij diverse lichaamsprocessen betrokken. Het is dus een ontzettend belangrijk mineraal voor je lichaam. Zo helpt het onder andere bij de opbouw van je spieren, de ontspanning van je spieren en zenuwen, de opbouw van je botten. Daarnaast heb je het nodig voor de aanmaak van hormonen en het vervult een belangrijke rol voor je hersenfuncties en lichaamscellen.

Ook kan Triple Magnesium gericht en therapeutisch ingezet worden, vooral bij mensen met een onvoldoende magnesiumrijk voedingspatroon, maar zeker ook bij een stressvolle leefstijl. Leefstijl, slecht eten, stress, overgang, zwangerschap, sporten en veroudering zorgen allen voor een grotere magnesium behoefte, waarbij met name op oudere leeftijd de opname van magnesium afneemt.

Triple Magnesium is een zeer hoogwaardig product dat door iedereen gebruikt kan worden om zijn of haar algemene gezondheid te verbeteren. In het bijzonder ter optimalisering van het zenuwstelsel, voor meer soepele spieren, een goede geestelijke balans maar ook voor evenwichtige vochthuishouding. Kortom, het is vooral geschikt voor mensen die zichzelf het beste willen gunnen. U wilt toch ook uw magnesium tekort aanvullen om zo goed mogelijk gewapend te zijn tegen stress?

Magnesium is onontbeerlijk voor ons lichaam en is onder andere nodig voor de energiestofwisseling en overdracht van zenuwprikkels. Het wordt ook wel het ‘antistress mineraal’ of het ‘wondermineraal’ genoemd. Magnesium is een essentiële levensbehoefte die de mens, net als zuurstof en water, nodig heeft om te kunnen bestaan.

Triple Magnesium is dan ook geen gewone formule, maar een professioneel gezondheidsproduct waarmee u uw zenuwstelsel, spieren, geest en vochthuishouding op een perfecte manier kunt ondersteunen.

Urinary Support

Cranberries bevatten een relatief hoge concentratie aan blauwe plantenkleurstoffen, zogenaamde ‘proanthocyanidines’. De ‘proanthocyanidine’ die voorkomt in cranberries is specifiek ongunstig voor bacteriën die ongemakken van de blaas kunnen veroorzaken. Cranberries bevatten ook D-mannose, een (fruit)suiker die ervoor zorgt dat bepaalde ongewenste bacteriën zich ook niet aan de blaaswand kunnen hechten. Ook bevat het L-ascorbinezuur, een vitamine C soort dat goed voor de blaas is, omdat het de zuurgraad van de blaas helpt laag te houden. L-ascorbinezuur kan de blaas zodoende minder gevoelig maken voor ongewenste invloeden van buiten.

Urinary Support kan door iedereen gebruikt worden die extra aandacht aan zijn of haar blaas en urinewegen wil geven. In het bijzonder voor bescherming van weefsel dat gevoelig is voor invloeden van buitenaf (bacteriën) en PH-waarde (het milieu), zoals blaas en urinewegen. Daarnaast kan Urinary Support ook gericht en therapeutisch ingezet worden, bijvoorbeeld bij mensen met een stressvolle leefstijl of vrouwen van middelbare leeftijd die regelmatig met ongemakken van de blaas ervaren.

Urinary Support is dan ook geen gewone formule, maar een professioneel gezondheidsproduct waarmee u uw blaas en urinewegen op een perfecte manier kunt beschermen. Bescherming tegen een hoge PH-waarde, maar in het bijzonder bescherming van de blaas en urinewegen voor invloeden van buitenaf.

Menopause Support

Elke vrouw krijgt ermee te maken: de overgang. De meeste vrouwen krijgen tussen hun 45e en 55e overgangsklachten. Tijdens de overgang neemt de productie van de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron in het lichaam af. Door de afname van deze hormonen stopt uiteindelijk je menstruatie en kom je in de menopauze.

Tijdens de overgang kun je, naast het stoppen van je menstruatie, door verandering in je hormoonbalans overgangsklachten ervaren, zoals wisselende stemmingen, opvliegers, transpireren, prikkelbaarheid, vaginale droogheid, vermoeidheid en slapeloosheid.

Natural Vitamin K2

Vitamine K2 staat vooral bekend om het reguleren van de bloedstolling en het voorkomen van trombose. Als een wondje begint te bloeden is het belangrijk dat dit stopt, anders verlies je te veel bloed. Maar stopt het bloeden te snel, dan ontstaat er een kans op bloedstolsels in je aderen. Vitamine K2 zorgt voor een juiste balans tussen beide. Vitamine K2 heeft daarnaast een belangrijke functie bij het transport van calcium en draagt bij  aan het schoon en elastisch blijven van de bloedvaten.