Medisch Centrum voor Staturele Aandoeningen

Walenburgerweg 78c

3033 AG Rotterdam

010-4659315   info@mcvsa.nl

Team

Maak kennis met ons MCvSA-team

Het Medisch Centrum voor Staturele Aandoeningen staat onder leiding van de heer D.W. Scheele. Hij werkt als podoposturaal therapeut, Master fysiotherapeut-manueel therapeut en verricht Dry Needling behandelingen.

Bc. D.W. Scheele, MPT

Directeur/behandelaar.

In de jaren ’90 heeft de heer Scheele Bachelor of Science Bewegingstechnologie en Bachelor of Science Fysiotherapie gestudeerd in Den Haag en Utrecht. Als onderdeel van de studie Bewegingstechnologie heeft hij wetenschappelijk onderzoek gedaan aan de Faculty of Kinesiology, University of Calgary, Canada. Het onderzoek was gericht op de relatie tussen significante spierreflexen en spinale manipulaties van de wervelkolom. De resultaten van het onderzoek zijn in 1999 gepubliceerd met als titel: “Electromyographic responses of back and limb muscles associated with spinal manipulative therapy” in het officiële wetenschappelijk tijdschrift van de North American Spine Society, The Spine Journal. Na het afronden van de studies Bewegingstechnologie (BSc) en  Fysiotherapie (BSc) is de heer Scheele sinds 2006 werkzaam bij het MCvSA te Rotterdam. In de jaren daarna is hij zich verder gaan specialiseren in houding- en bewegingsgerelateerde gezondheidsklachten, met name in relatie met de voetstand (Podoposturale Therapie).
De titel Master in Physical Therapy (MPT) – Orthopedische Manuele Therapie – heeft hij behaald in 2008. Hij heeft vele jaren zeer prettig en intensief samengewerkt met de heer Breukhoven en daarbij samen veel bijzondere praktijkkennis opgedaan.

​De heer Scheele is zich daarnaast verder gaan verdiepen in Dry Needling technieken van de armen, benen, rug/nek en het kaakgewricht waarmee spierspanningen en -pijnen snel en effectief behandeld kunnen worden.

De heer Scheele is aangesloten bij de (inter-) nationale beroepsverenigingen I.F.B.P, St. LOOP, OPGen en het KNGF – NVMT. Daarnaast staat de heer Scheele geregistreerd in het BIG-register – Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg en het KABIZ – Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg. De heer Scheele is sinds 2013 directeur van het MCvSA.

Em. Prof. K.J. Breukhoven

Behandelaar.

Zowel de discipline als de naam Podoposturale Therapie zijn in 1980 door de heer Karel Jan Breukhoven in Nederland geïntroduceerd in de toenmalige benaming Podo-Orthesiologie. Hij heeft vele docentschappen gehad op paramedische- en perimedische scholen, zowel nationaal als internationaal en was directeur van de Academie der Podologie. Deze academie was van 1974 tot 2001 de enige school die officieel geopend was door het ministerie van volksgezondheid en milieuhygiëne. Verder heeft hij vele lezingen gegeven over het stabiliseren en normaliseren van de voet in relatie met de lichaamshouding. De Heer Breukhoven is erelid van de I.F.P.B. en OPGen. In 1991 kreeg hij zijn erelectoraat toebedeeld en werd voorgedragen als Professor of Philosophy. In Duitsland kreeg hij de titel van doctor honoris causa. In 2009 is hij gestopt met het geven van college en in 2015 met lezingen. Meer informatie is te lezen in zijn autobiografie.

Helaas is Karel op 81 jarige leeftijd van ons heengegaan

13 november 1940 – 8 juni 2022

” Ik heb (be)STAAN… EN ben nu heen(ge)GAAN

Karel Jan Breukhoven

L.R. Winia

Administratie/receptie.

Mevrouw Winia is sinds januari 2022 werkzaam als algemeen medewerkster receptioniste. Daarnaast is ze een eerste aanspreekpunt voor onze cliënten.

N. de Groot

Management/administratie/receptie.

Mevrouw de Groot is al vele jaren werkzaam in het MCvSA als algemeen medewerkster en receptioniste. Daarnaast houdt zij zich bezig met het bedrijfsmanagement, de contacten met zorgverzekeraars en is ze een eerste aanspreekpunt voor onze cliënten.

F.A.V. van Blommestein

Technisch medewerker.

De heer van Blommestein is een zeer ervaren medewerker van het MCvSA. Hij is medeverantwoordelijk voor het vervaardigen en aanpassen van de Podoposturale therapiezooltjes in de inpandige werkplaats.

C.H. Booms

Technisch medewerker.

De Heer Booms is sinds de zomer van 2022 werkzaam bij het MCvSA. Zijn specifieke kennis en ervaring in de fijne mechanica en modelbouw zorgt voor een waardevolle uitbreiding van het MCvSA-team. Hij is medeverantwoordelijk voor het vervaardigen en aanpassen van de Podoposturale therapiezooltjes in de inpandige werkplaats.