Medisch Centrum voor Staturele Aandoeningen

Walenburgerweg 78c

3033 AG Rotterdam

010-4659315   info@mcvsa.nl

Ons zorgaanbod

Verbeteren door te combineren

De voornaamste prioriteit binnen het MCvSA ligt bij het onderkennen en behandelen van houding- en bewegingsgerelateerde lichaamsklachten. Daarnaast kunnen wij intern ook intensieve multidisciplinaire samenwerking verlenen in het herstel van de patiënt.

Binnen het MCvSA zijn de volgende disciplines werkzaam:

 • Podoposturale Therapie
 • Fysiotherapie
 • Orthopedische Manuele Therapie
 • Dry Needling
 • Cranio-Sacraal Therapie
 • Alexandertechniek
 • Acupunctuur

Orthopeed Patrick Klop heeft regelmatig spreekuur in het MCvSA.

Voor samenwerking met overige disciplines hebben we een betrouwbaar netwerk opgebouwd binnen en buiten Rotterdam.

Therapiezolen in veiligheidsschoenen – werkschoenen
Er zijn veel mensen die therapiezolen nodig hebben ter correctie van hun lichaamshouding en spierspanning om daarmee de belastbaarheid van hun lichaam te verhogen en de kans op pijnklachten en bewegingsbeperkingen te verkleinen. Deze therapiezolen worden individueel aangemeten en zijn ter vervanging van de originele inlegzolen die in de schoenen horen. Het is van belang dat de therapiezolen zo veel als mogelijk gedragen worden dus ook tijdens onze werkzaamheden.

Om veilig te kunnen werken, kunnen individuele werknemers persoonlijke bescherming nodig hebben. Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) die gericht zijn op onder andere vitale onderdelen zoals hoofd, ogen, oren, handen en voeten kunnen het risico op (blijvend) letsel aanzienlijk verminderen.
Werkgevers moeten persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar stellen. De werkgever draagt hierbij de kosten voor de PBM, maar de keuze ervoor maken de werkgever en werknemer samen.
Veiligheidsschoenen zijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen die in veel beroepen als verplichting gelden. Deze veiligheidsschoenen moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen en –normen en zijn getest in de staat zoals ze uit de fabriek komen, dus met de originele inlegzool.
De veiligheidsschoenen worden getest door Tuv Rheinland Nederland. De schoen wordt dan gecertificeerd volgens de Europese NEN-EN-ISO 20345:2011 Safety (veiligheidsschoen), 20347:2012 Occupational (werkschoen) en 20346:2012 Protective (beschermingsschoen) normen. Wanneer de standaard inlegzool uit de schoen wordt gehaald en wordt vervangen door een eigen inlegzool, dan vervalt de certificering van de werkschoen en ontstaat er een veiligheid- en aansprakelijkheidsrisico.
Om de certificering te behouden, moet de podoloog zich bij het aanmeten en vervaardigen van de therapiezolen houden aan specifieke werkinstructies van de betreffende schoenfabrikant. Hierbij gaat het vooral om de lengte en dikte van de zool en om de te gebruiken materialen.
Wanneer de originele inlegzolen vervangen worden, verandert daarmee de eigenschappen van de schoenen. De twee belangrijkste risico’s zijn een te kleine restruimte onder de teenkap en het verlies van de antistatische eigenschappen.

In het MCvSA kunnen we ervoor zorgen dat u eigen individueel aangemeten therapiezolen kunt gebruiken in uw veiligheidsschoenen. We bouwen de therapiezolen zoals gewoonlijk op met de elementen die uw lichaam nodig heeft en creëren zo een optimale lichaamshouding voor de werkzaamheden die u uitvoert. Bij het vervaardigen van de therapiezolen houden we rekening met de specifieke werkinstructies van de schoenfabrikant om daarmee de veiligheidseisen te waarborgen.

Het is dus van belang dat u de schoenen meeneemt zodat we de therapiezolen in de juiste maat kunnen vervaardigen en de juiste werkinstructies kunnen bepalen en toepassen. Therapiezolen voor ‘ gewone’ schoenen worden gewoonlijk direct na het aanmeten, vervaardigd en afgeleverd. Door de extra werkinstructies en veiligheidseisen zullen de therapiezolen voor veiligheidsschoenen binnen 1-2 weken na het aanmeten, afgeleverd worden.

Binnen het MCvSA worden verschillende therapievormen veelvuldig gecombineerd in de behandeling van houdings- en aan beweging gerelateerde gezondheidsklachten. Door de verschillende therapievormen te combineren is het lichaam beter in staat om de houdings- en bewegingsfuncties te verbeteren en daarmee de beperking en pijnklachten in het dagelijkse leven te verminderen.

Wachtkamer

Kenmerken MCvSA

 • Grote praktijk gericht op houding- en bewegingssgerelateerde klachten
 • Brede en holistische kijk naar de gehele lichaamshouding
 • Eenvoudig te bereiken (3 min. loopafstand Rotterdam CS)
 • Vele jaren ervaring binnen de gezondheidszorg
 • Patiënt afspraken binnen 48 uur na aanmelding
 • Podoposturale therapiezooltjes worden direct in de eigen werkplaats vervaardigd of aangepast.