Medisch Centrum voor Staturele Aandoeningen

Walenburgerweg 78c

3033 AG Rotterdam

010-4659315   info@mcvsa.nl

Human Probiotic

Een probioticum is een voedingssupplement dat bestaat uit levende, goede bacteriën, die middels een capsule worden ingenomen en aan de reeds bestaande darmflora worden toegevoegd. Het doel van probiotica is om het microbiële evenwicht in de darmen gunstig te beïnvloeden en daarmee de kwaliteit van ons leven te verbeteren.
Het begrip ‘probioticum’ kan dan ook vertaald worden als ‘voor het leven’ en is ontstaan als reactie op het begrip ‘antibioticum’. Probiotica werken alleen wanneer ze levend in je darmen terechtkomen. Om levend in je darmen te komen, moet een bacteriestam eerst door de maag, waar het in aanraking komt met zuren en pepsine. Vervolgens staat de bacterie in je darm bloot aan onder andere galzouten en enzymen als pancreatine. Een goed probioticum is om die reden zuur- en galresistent, anders kan het nooit de inhoud van aanwezige darmflora gunstig beïnvloeden.
Human Probiotic bevat probiotica-capsules die zo ontwikkeld zijn dat ze resistent zijn tegen zuren, zouten en enzymen. De bacteriën zijn levend en stabiel verwerkt en komen daardoor levend in de darmen aan. De probiotica capsules kunnen door iedereen gebruikt worden die extra aandacht aan zijn of haar darmflora wil geven. De probiotica pillen kunnen ook gericht en therapeutisch ingezet worden, bijvoorbeeld na ziekte, ter aanvulling op een onregelmatige leefstijl maar zeker ook bij mensen met een arme darmflora. De capsules bevatten ter ondersteuning van de weerstand de gebufferde variant van vitamine C, deze vorm is vriendelijk voor de maag en daardoor beter opneembaar.

Lactobacillus Rhamnosus GG ATC 53103 is al 20 jaar ´s werelds meest onderzochte probioticum (meer dan 800 wetenschappelijke studies), wat een belangrijk kwaliteitscriterium voor zorgprofessionals is.

De probiotica pillen zijn veganistisch en gegarandeerd vrij van: gluten, lactose, koemelkeiwit, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur- en smaakstoffen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.