Medisch Centrum voor Staturele Aandoeningen

Walenburgerweg 78c

3033 AG Rotterdam

010-4659315   info@mcvsa.nl

In samenwerking

In samenwerking met andere specialisten binnen het centrum kunnen we u nog beter helpen.

ingrid-v-schuylenburch

Ingrid van Schuylenburch
Alexander Techniek | Cranio-sacraal therapie

Na een moderne danscarrière en het geven van danslessen, ben ik werkzaam geweest voor het Nederlandse muziekleven, onder andere bij Concertgebouw De Doelen in Rotterdam en het Nederlands Impresariaat in Amsterdam. Vanwege toenemende RSI (Repetitive Strain Injury) gerelateerde klachten, volgde ik in 1997 mijn eerste Alexander Techniek (AT) les en raakte meteen gefascineerd door deze eenvoudige en doeltreffende zelfhulpmethode. Ik ben de drie-jarige fulltime opleiding voor Alexandertechniek docent gaan volgen bij het Alexander Techniek Centrum Amsterdam, o.l.v. Tessa Marwick en Paul Versteeg (ATCA) en ben een door STAT gecertificeerde Alexander Techniek docent. Ik heb de HBO-opleiding voor Cranio-sacraal therapeut afgerond aan de Peirsman Cranio Sacraal Academie (PCSA, Bussum, Antwerpen) en ben tevens een ESB practitioner (Energetische Structurele Balans).

Ik geef individuele- en groepslessen in de Alexander Techniek en Cranio-sacraal therapie behandelingen in mijn praktijk in Amsterdam en Rotterdam. Ik heb gewerkt bij De Acteerschool Rotterdam (Hogeschool van Rotterdam), waar ik de wekelijkse Alexandertechniek lessen gaf en in het Alexander Techniek docententeam van de afdeling moderne theaterdans van de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam.

In mijn praktijkruimten en op locatie geef ik introductielessen en AT workshops en heb dit o.a. gegeven aan patiënten van de pijnpolikliniek van het Maasstadziekenhuis in Rotterdam, Codarts Hogeschool voor de Kunsten (Dansacademie en conservatorium), ArtEZ dansacademie in Arnhem, TU Delft, Teaterskole in Kopenhagen, SEAD in Salzburg. Aan werknemers in re-integratietrajecten leer ik de techniek ter preventie van werkgerelateerde klachten.

Ieder jaar neem ik deel aan het bij- en nascholingsaanbod van de beroepsverenigingen. Incidenteel volg ik supervisie in Amsterdam en Londen, en bezoek het 3-jaarlijkse Internationale Alexander Techniek Congres. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Leraren in de Alexander Techniek (NeVLAT), de internationale Society of Teachers of the Alexander Technique (STAT, MSTAT 2023188), de Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging (NCSV, RNCSV-255-0117), en ben geregistreerd bij Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ, 102139R) en Vektis (AGB-code zorgverlener 90-040241, AGB-code praktijk 90-18670).

Kijk gerust even rond op mijn website:
www.vanschuylenburch.nl

patrick_klop

Patrick Klop
Orthopedisch Chirurg

Patrick Klop heeft zijn opleiding geneeskunde in het Erasmus MC te Rotterdam gevolgd en was sinds 1988 werkzaam als orthopedisch chirurg in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis te Vlissingen en Goes.
Met name de laatste jaren heeft zij zich toegelegd op klachten van knie, enkel/voet en pols. Hij heeft de orthopedische chirurgie altijd in zijn volle breedte uitgevoerd en heeft daarnaast diverse bestuurlijke functies bekleed binnen het ziekenhuis. Hij heeft jarenlange ervaring in de orthopedie en brengt die graag in de praktijk.
In het MCvSA streven wij een conservatief beleid na binnen de behandelingen van houding- en bewegingsklachten. Orthopeed Klop staat hier volledig achter waardoor hij een waardevolle aanvulling is binnen ons team. Wanneer er echter conservatief geen winst meer behaald kan worden, zullen we adviseren over eventuele operatieve mogelijkheden, zoals waar en door wie er het beste geopereerd kan worden. Dit gaat uiteraard in goed overleg met de behandelend (huis)arts/therapeut.

Orthopeed Klop heeft regelmatig spreekuur in het MCvSA.
Een verwijzing is noodzakelijk en kunt u opvragen bij uw huisarts.
U kunt telefonisch een afspraak maken op telnr.: 010-465 93 15.

Tjin-A-Tjon

Drs. W.C. Tjin A Ton
Acupunctuur | Arts/radioloog

De heer Tjin A Ton is als arts/radioloog geregistreerd en heeft zich in de jaren direct na zijn studie geneeskunde gespecialiseerd in de acupunctuur. Hij heeft hiervoor de studie gedaan aan de ​South Baylo University. Hij is één van de grondleggers van de krachtige en succesvolle behandeling met de zogenaamde ‘OOR-ACUPUNCTUUR’. Net als de gewone acupunctuur is ook de ooracupunctuur bruikbaar als diagnose (de aanwezigheid van pijnlijke punten in de uitwendige oorschelp wijst op problemen met het corresponderende lichaamsdeel) en als therapie.

​De heer Tjin a Ton is lid van de artsenvereniging NAAV.