Medisch Centrum voor Staturele Aandoeningen

Walenburgerweg 78c

3033 AG Rotterdam

010-4659315   info@mcvsa.nl

Vergoedingen, verrichtingen en tarieven

Controleer wat uw zorgverzekeraar vergoedt

De therapeuten en artsen van het Medisch Centrum voor Staturele Aandoeningen zijn aangesloten bij diverse beroeps-verenigingen zoals het Omni Podo Genootschap, Stichting Loop, KABIZ, het KNGF en de NVMT. Hierdoor worden de kosten van de behandelingen in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en aanvullend pakket. De podologische zorgkosten die door uw zorgverzekeraar vergoed worden, kunnen wij in de meeste gevallen direct elektronisch declareren bij uw zorgverzekeraar. De overige podologische- en fysio-manueeltherapeutische kosten zullen direct aan de balie voldaan moeten worden. De nota die u vervolgens van ons krijgt, kunt u opsturen naar uw verzekeraar voor vergoeding.​

De Podoposturale therapie valt onder Podologie en wordt geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering vergoed door ca. 80% van de zorgverzekeraars.
Fysiotherapie/Manuele therapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen wanneer u een aandoening heeft die voorkomt op de lijst ‘Chronische Aandoeningen’, worden de kosten vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen dient u dan zelf of vanuit de aanvullende verzekering te betalen. Bij alle andere aandoeningen, dient u ook zelf de kosten te betalen of door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Wanneer een zorgverlener geen contract heeft afgesloten met uw zorgverzekeraar, kan het uit te betalen bedrag lager zijn.

Sinds 2008 is er een verplicht ‘Eigen Risico’ in de basisverzekering ingevoerd voor iedereen die 18 jaar of ouder is. Per verzekeringsjaar is er een ‘Eigen Risico’ voor zorg die vergoed wordt uit de basisverzekering. Het verplichte ‘Eigen Risico’ voor 2024 is door de overheid vastgesteld op € 385,- (gelijk aan 2023). Die eerste € 385,- aan zorgkosten betaald u dus zelf. Bovenop dit verplichte ‘Eigen Risico’ kunt u, tegen betaling van een lagere nominale premie, kiezen voor een aanvullend eigen risico. Het voordeel van een hoger ‘Eigen Risico’ is dat er een lagere premie voor de zorgverzekering betaald moet worden.

Voor de zorgkosten die vallen onder de aanvullende verzekeringen geldt de verplichte ‘Eigen Risico’ niet.
Een lijst van alle verschillende zorgverzekeraars met de vergoedingen voor Podologische zorg is beschikbaar bij de assistente of te vinden op de website van de beroepsvereniging Stichting Loop (www.loop.nl).
​​
Indien u vragen heeft over de vergoedingen dan horen wij dat graag.

Voor onze actuele tarieven kunt op onderstaande link klikken:

MCvSA Verrichtingen_2024