Medisch Centrum voor Staturele Aandoeningen

Walenburgerweg 78c

3033 AG Rotterdam

010-4659315   info@mcvsa.nl

Maak kennis met ons team

MCvSA

Medisch Centrum voor Staturele Aandoeningen

Binnen het MCvSA worden verschillende therapievormen veelvuldig gecombineerd in de behandeling van houding- en bewegingsgerelateerde gezondheidsklachten. Door verschillende therapievormen te combineren, is het lichaam beter in staat om de houding- en bewegingsfuncties te verbeteren en daarmee de beperking en pijnklachten in het dagelijkse leven te verminderen.

Houding- en lichaamsklachten
Bijna tachtig procent van de volwassenen heeft wel eens last van nek- en rugpijnen. Een andere grote groep heeft veel problemen met de schouders, armen, heupen, knieën, benen en voeten. ​Deze geschetste aandoeningen gaan meestal gepaard met veel pijn en behoren tot de belangrijkste oorzaken van ziekteverzuim én arbeidsongeschiktheid.​

Pijn is niet enkel medisch, maar vooral een menselijk probleem. Pijn kan het directe gevolg zijn van een acute beschadiging van anatomische structuren maar pijn kan ook het gevolg zijn van een disbalans in de lichaamshouding. Pijn kan specifiek zijn (met een duidelijke oorzaak) of aspecifiek (zonder duidelijke oorzaak). Pijn is nooit fijn en kan de kwaliteit van het leven erg beïnvloeden. Continue pijn leidt vaak tot slaapproblemen, stemmingsveranderingen en chronische vermoeidheid.
Pijn geeft een verandering aan onze lichaamshouding, ongeacht waar die pijn zich manifesteert.
Echter, zonder pijnervaringen kunnen we niet overleven.
Pijn is in ieder geval een signaal, een signaal van het lichaam.

Vele pijnen zijn gerelateerd aan onze lichaamshouding en/of bewegingspatronen en juist die pijnen zijn de prioriteit in het Medisch Centrum voor Staturele Aandoeningen (MCvSA).

Klik hier voor onze praktijkfolder (PDF).

 

Podoposturale therapie

Podoposturale therapie is een houdingscorrigerende therapie waarbij wordt uitgegaan van de gedachte dat elke voetstandsverandering een verandering hoger in het lichaam tot gevolg heeft en omgekeerd. De podoposturale therapiezooltjes bestaan uit dunne elementen die op specifieke plaatsen worden aangebracht waardoor er een verandering in voetstand veroorzaakt wordt en daarmee een verandering in de lichaamshouding. Podoposturale therapiezooltjes zijn geen steunzolen maar lichaamshouding-correctiezolen. Door de stand van de voet te corrigeren, verandert de stand van het lichaam en de daaraan gerelateerde pijnen en/of bewegingsbeperkingen.

Binnen het MCvSA kunnen we rekening houden met het gebruik van de therapiezolen in veiligheidsschoenen. Wanneer de standaard inlegzool uit de veiligheidsschoen wordt gehaald en wordt vervangen door een eigen inlegzool, dan vervalt de certificering van de schoen en ontstaat er een veiligheid- en aansprakelijkheidsrisico. Om de certificering te behouden, houden we bij het vervaardigen van de therapiezolen rekening met specifieke werkinstructies van de betreffende schoenfabrikant.

De Podoposturale therapie is in de meeste gevallen de “rode draad” binnen ons behandelplan. Daarnaast kunnen er verschillende aanvullende therapievormen toegepast worden om het behandelplan zo effectief en doeltreffend mogelijk te kunnen doorlopen.

Het MCvSA heeft de beschikking over een inpandige werkplaats waar de therapiezooltjes direct vervaardigd en/of aangepast kunnen worden.
Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Aanvullende therapieën

Naast de Podoposturale therapie kunnen wij ook intensieve multidisciplinaire samenwerking verlenen tussen andere disciplines binnen het herstel van de patiënt. Hierbij kunt u denken aan Fysiotherapie, Manuele therapie en/of Dry Needling. Meer informatie met betrekking tot ons zorgaanbod, kunt u vinden bij “Therapieën”.

 

podo

Orthopedisch chirurg dr. Klop in het MCvSA

Patrick Klop heeft zijn opleiding geneeskunde in het Erasmus MC te Rotterdam gevolgd en was sinds 1988 werkzaam als orthopedisch chirurg in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis te Vlissingen en Goes.
Met name de laatste jaren heeft zij zich toegelegd op klachten van knie, enkel/voet en pols.

Orthopeed Klop heeft regelmatig spreekuur in het MCvSA.
Een verwijzing is noodzakelijk en kunt u opvragen bij uw huisarts.
Meer informatie over onze orthopeed kunt u vinden bij “In Samenwerking”.

Voedingssupplementen